gengsensasi

Kenapa awak tak upload gambar selfie di media sosial seperti orang lain?

loading...
loading...

Oleh Yazid Zul

Kalau travel oversea, kadang-kadang susah nak cari tempat solat yang proper. Jadi biasanya, saya solat dalam bilik salin baju di kedai baju. 

Sebut pasal travel ini, teringat pada seorang kawan yang sudah mengembara ke semua benua di dunia. Tetapi dia tak selfie dan upload gambar-gambar dia. 

Saya rasa pelik sebab dia juga photographer. Biasanya jenis ini cukup suka upload gambar. Lalu saya pun bertanya.

"Kenapa awak tak upload gambar-gambar selfie di media sosial seperti orang lain?" soal saya. 

Jawapan yang diberikan olehnya teramatlah padu! 

"Malaikat dah upload semua rakaman-rakaman itu dalam buku amal saya. Kita tengok sama-sama di mahsyar jelah nanti. 

"Tambah lagi, aku takut niat travel jadi tak ikhlas. Elok-elok musafir kerana mencari redha Allah, bertukar jadi travel kerana nak menunjuk," katanya. 

Insaf saya mendengarnya. 

Remember, fake people have an image to maintain. But real people simply don't care. Just be yourself. You're the best when you are you. Wassalam.
loading...
loading...
loading...
loading...

About Media Cita Panas

Powered by Blogger.
LIKE,SHARE DAN KLIK (X) UNTUK BACA Button Close