kisahbenar

PEDOPHILIA Bukan Penyakit Tapi Cukup Bahaya Pada Zaman SEKARANG !!!

loading...
loading...

PEDOPHILIA Bukan Penyakit Tapi Cukup Bahaya Pada Zaman SEKARANG !!! | Salam. Hi. Please ibu Ayah, mama papa, mak mak bapak bapak, future parents baca ni sampai habis ok. Aku nak share pasal pedophilia. Ramai yang tau pasal pedophilia tapi pakat buat dekat je atau ada yang tak tahu menahu langsung pasal pedophilia.

Pedophilia (predator) – orang yang ada nafsu seks terhadap kanak kanak range aged starting 6 month until 12 years old.

Boleh tak korang imagine yang anak anak korang adalah salah satu manga pedophilia? Of course Taklah kan.
Dear parents/future parents,

1. Please do not exposed your children in social media frequently. Why? Because the predators also looking their victims which the children through social media. Since some parents suka upload gambar anak anak korang and then they can save your children punya gambar buat stok. Could imagine this happen to your kids? No. I’m begging to parents do not exposed your children to social media.

2. Please ensure your kids wearing a proper attire. I know kita suka tengok budak budak pakai baju yang comel comel. A ‘normal’people bila tengok budak budak pakai baju singlet atau tak kisah lah baju apa pun akan cakap eh budak ni comel bla bla bla but the ‘predator’ akan tengok anak kita sama ada this kids are potential jadi mangsa atau tak.
Especially zaman sekarang parents suka exposed anak anak korang Dalam social media pakai baju itu ini. Dalam tak sedar korang yang parents ni bagi credit to the predator untuk usha anak korang. Think about it parents.

3. Please teach your children about appropriate and inappropriate touching such as penis, anus, vagina, breast and so on. At least your kids tahu part mana yang tak boleh disentuh. And this knowledge will help your children if someone try to touching them.
Contoh: si predator raba anak korang so anak anak korang boleh Cakap ‘Ayah ibu, ada orang pegang saya punya breast/penis etc. See nampak tak bila parents ajar anak anak pasal inappropriate touching.

4. Jangan biarkan anak anak korang duduk atas orang lain especially a man. Why? Don’t give credit to the predator to touching your children. Bila makin dekat makin senang si predator nak buat kerja. (based on my research, majority si predators is among the family members such as brother, father, uncle etc. Why? Sebab we as parents akan percaya orang Orang macam ni tak akan buat kerja kerja terkutuk ni).

5. Parents, please listen to your kids. You the one and only medium for your children to exposed their feeling. (based on my research also, majority parents deny apa yang anak anak korang cakap. Tolonglah percaya. Kita sendiri tahu yang budak budak ni susah nak menipu kan.)

Contoh: bila anak anak korang menjadi cakap ‘ibu, tadi paksu pegang pegang adik dekat tempat yang tak sepatutnya and you as mother akan deny it sebab korang rasa eh tak akan lah dorang nak buat gitu kat aku kan. Please, please and please listen to your kids parents. Kesiannya Kat anak anak korang jadi mangsa Jess’s tau.

Apa yang aku cakap adalah aku buat research dulu dan aku dah pun present pasal tahun ni. Kenapa? Sebab aku Rasa kita ni masin kurang pasal ‘kesedaran pedophilia’. Lagi kau exposed pasal benda ni lagi kau rasa ngeri nak exposed anak kau dekat social media.

I’m 22, single, a girl who obsessed to prevent this issues and I want spread the awareness about pedophile. Why? I’m the one who love the kids and I couldn’t imagine if this happen to our children in future.
So parents/future parents,
Please educate yourself about this issues.

Last but not least, ‘THE PREVENTION IS BETTER THAN CURE’. KREDIT IIUMC

The post PEDOPHILIA Bukan Penyakit Tapi Cukup Bahaya Pada Zaman SEKARANG !!! appeared first on KISAH BENARKU.

loading...
loading...
loading...
loading...

About Media Cita Panas

Powered by Blogger.
LIKE,SHARE DAN KLIK (X) UNTUK BACA Button Close