Loading...
kisahbenar

Kisah Lasik Surgery Yang Bakal Membuang Rasa Takut & Negatif Anda!

Kisah Lasik Surgery Yang Bakal Membuang Rasa Takut & Negatif Anda!| Ramai pulak yang inbox nina pasal Lasik Sugery(bahasa senang sebut laser mata,tuk hilangkan rabun)Hari ni baru rasa betul2 taip tulisan dengan betul…Macam mana rasa..Debor ke ..Tak takut ke😁😁 Nina buat Lasik ni kat UIA kuantan pahang..kalau nak g,make sure buat temujanji tau..dlm sebulan lebih nina baru dapat turn buat ni..Kos rm3500 dua biji mata..ramai kata murah compare dari tempat lain..sampai jiran nina terkejut sbb isteri dia buat tmpt lakn rm3500 sebiji mata je…kat UIA bukan student ye yang buat..Doctor pakar ye…jangan risau tau..

Sblm kita ni dapat buat lasik ni..doctor akan check keadaan mata kita,tisu mata n smua laaa..baru dia akn bg date tuk sugery..

Hari sugery nina 26hb jan baru ni…org lain kita kat hospital UiA..kita g sorg je..rilex2 je bawa bekalan roti sambil daftar tuk surgery..tengok kawan2 lain smua bawa partner..sampai nurse tanya dtg sorg ke…hihi..senyum je..ari tu ada 11 org yg buat sgery..nina org kedua..

Dah register semua n payment..nurse suh tukar baju mcm org opertate tu..lps tu dia lap smua bahagian mata n titis ubat kebas..mmg sempoii giler rasa..pastu doc panggil msk bilik operation..tak payah bertolak duduk ats katil weh..korang jalan je msk dlm tu..dh laa sejuk..nurse suh baring sambil dia slimut..mmg mesin tu besar sgt..dlm bilik tu ada 6-7 org..doc pakar sorg je..doc pulak jenis pak lawak….bermulaa laa….doc buat sbelah kanan dulu..doc tarik skit bulu mata,pastu mcm letak pendakap bg luas kan mata..masa tu kita sedar laa cuma mata dh kebas..doc cuci mata dgn ubat ..sapu tah ape tah.. pastu nurse panggil “nina suraya,start lasik”….masa tu nina napak ats mata tu mcm lampu2 je..pastu doc kira..ok 13 second lasik done!masa lasik tu mmg bau mcm menda terbakar..pastu terus mata clear weh..teruja sgt..pastu buat blah kiri..menda yg sama..

Last…doctor ada leta ubat n ckp done..n dia ckp tahniah sgery berjaya…kita terus bangun dan say tq kat doc n nurse sambil keluar bilik operate tu..toleh ke kiri nmpk yg lain tgh tunggu turn siap ckp..good luck smua..

Trus tukar baju…nurse titis ubat n bagi ubat bawa blk..nurse bg beg nina n trus blk..sempoi giler weh..15 minit je mata yang power 800 lbh tu dah ilang.mata nina clear mcm biasa ..tak payah pakao spek n lens dah..alhamdulillah…

Pengalaman tak boleh lupa laa..ari ni nina dah sihat dah..tu boleh taip pnjang2😜..sbnrnya dh 5 taun nk buat..asal nk buat je ngandung😂😂taun ni tercapai jga..

Nak sangat nina cite pengalaman..dh cite dah ok selamat malam..

SUMBER: FB NINA SURAYA

The post Kisah Lasik Surgery Yang Bakal Membuang Rasa Takut & Negatif Anda! appeared first on KISAH BENARKU.

About Cite Malaya

Powered by Blogger.
KLIK LIKE DAN [X] UNTUK BACA ARTIKEL Button Close