Loading...
kisahbenar

Kisah Kakak Ipar Ku Yang Pelik Tapi MAMA Asek Menangkan je!

Kisah Kakak Ipar Ku Yang Pelik Tapi MAMA Asek Menangkan je!| Dulu masa awal2 abang saya kahwin. Fasa untuk kami kenal dengan kakak ipar. Perangai dia pelik mcmana pun. Menyampah mcmana pu. Ttp mama saya akan menangkan dia. Dia dengar je kami anak2 komplen pasal kak ipar kami terus dia cakap “dah dia mcm tu. Biar la dia”. Kak ipar drama mcmana pun tttp dia backing kak ipar. Sakit hati pula masa tu bila mama banyak menangkan ipar dari anak sendiri.

Gambar Hiasan

Tapi skrg baru saya nampak hikmahnya Bila saya dah kawin. Baru mama saya bagitahu kenapa dia menangkan ipar saya. Dia kata. Kak ipar awak. Dibesarkan dan didik dengan cara makayah dia. Hormat lah cara orang. Mama tak menangkan anak2 mama sbb mama tahu. Marah mcmana pun. Anak mama tak akan tinggal mama. Sebab awak semua besar dengan susu badan mama.

Tapi kakipar awak… kalau dia marah terasa hati dengan kita..dia boleh pergi bawa diri. dia boleh lari ke makayah ddia.Awak nak tengok rumahtangga abang awak musnah? Igt… tak ada perempuan lain boleh terima perangai abang kecuali mama,adik2 dia dan isteri dia. Syukur lah dan hormat lah.

Kita bukan keluarga dato tengku kaya raya sampai orang berebut nak kan abg awak. Alhamdulillah.. skrg keluarga kami happy. Saya sayang kakak ipar saya mcm kakak saya sendiri. Kalau lama tak jumpa sgt. Masing2 lupa suami sendiri. Hehehehe

Satu hari nanti. InsyaAllah saya akan praktikkan cara mama saya bila saya dah ada menantu nanti. Amin

Sumber:KRT

The post Kisah Kakak Ipar Ku Yang Pelik Tapi MAMA Asek Menangkan je! appeared first on KISAH BENARKU.

About Cite Malaya

Powered by Blogger.